Castagneto Carducci

De familie Della Gherardesca is de oudste familie in Italië. Afstammelingen van deze familie bewonen nog steeds het kasteel van Castagneto, dat terugvoert op het jaar 1000.

De huidige naam van het dorp is ontleend aan de dichter Giosue Carducci, die er in zijn jeugd verbleef en altijd een band met het dorp zou houden. In 1907 werd de naam van Castagneto Marittimo veranderd naar Castagneto Carducci, om hiermee de poëet te eren.

Tegenwoordig is Castagneto Carducci een belangrijke trekpleister aan de Toscaanse kust. Dit middeleeuwse dorp heeft straten die in een cirkelvorm om het kasteel en elkaar zijn gebouwd. In het dorp vindt u het Centro Carducciano, een museum in het huis waar de dichter woonde. Ook hoort een wandeling naar Piazzale Belvedere bij de hoogtepunten. Hiervandaan heeft u een schitterend uitzicht over de heuvels en de nabijgelegen zee. In het nabijgelegen restaurant treft u allerlei traditionele gerechten (dus geen pizza!) op de kaart.

De haven
Marina di Castagneto Carducci is de naam van de jachthaven bij het dorp. Hier zijn gezellige terrasjes, exclusieve boetieks en een heerlijk strand. De blauwe vlag garandeert de zuiverheid van het water en een goed aanbod van (vaak gratis) faciliteiten.

Het mag duidelijk zijn: deze plaats is een ideale uitvalsbasis voor ontdekkingstochten door Toscane. Bekijk nu meteen of er beschikbaarheid is en reserveer vandaag nog uw vakantie naar Camping Le Pianacce!